top of page

Nessaj, a gasztronómiában: Két Michelin-csillag Párizsban – Turistacsapda vagy felejthetetlen élmény?

Nessaj, a gasztronómiában

Nessaj nemrég egy különleges videóval jelentkezett a csatornáján, amelyben egy másik népszerű tartalomgyártó, Sándor Varga, az "A Vendég" YouTube-csatorna tulajdonosának élménybeszámolóját kommentálta. A téma pedig nem más volt, mint egy ebéd a világhírű Le Jules Verne étteremben, amely az Eiffel-toronyban található, és két Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Nessaj reakciója alapján kiderül, vajon a 125 méteres magasságban található exkluzív helyszín valóban gasztronómiai csúcsot képvisel-e, vagy inkább egy rendkívül drága turistalátványosság.


A hangulat, a kilátás és az ellentmondásos vélemények


Az étterem egyértelműen a páratlan elhelyezkedésével hódít. Nessaj is kiemelte, hogy a második emeleti magasságból elénk táruló párizsi panoráma felejthetetlen, és ez a lélegzetelállító látvány valószínűleg feledtet minden egyéb hiányosságot.


A belső teret illetően Nessaj kevésbé volt lelkes, zsúfoltnak és fantáziátlannak írta le a helyet. A videó során szó esett az online platformokon fellelhető ellentmondásos véleményekről is. Míg egyesek a konyhát és a kiszolgálást a "mestermű" jelzővel illetik, mások nem haboznak "turistacsapdának" nevezni a Le Jules Verne-t. Ez a kettős megítélés már a kezdetektől fogva jelzi, hogy az élmény a vendég elvárásaitól függően erősen változhat.


A gasztronómiai utazás: hullámzó minőség


A Michelin-csillagos éttermekben az ételek minősége kulcsfontosságú, és Nessaj reakciója alapján a Le Jules Verne ezen a téren is vegyes képet mutatott. A kommentátor értékelte Varga profi tálalását, de őszintén szólt a csalódásokról is.


A homáros ravioli például fura, ammóniára emlékeztető szagú volt, míg a konfitált bárány állaga a vártnál sokkal kevésbé volt élvezetes. Ugyanakkor nem minden fogás volt negatív: a meleg csokoládé szuflé Nessaj szerint is remekül sikerült, ami azt mutatja, hogy az étterem konyhája képes kiemelkedő teljesítményre, de nem minden esetben.


Az ár és a végső ítélet


Az élmény megkoronázásaként szó esett az étterem árairól is. Az öt fogásos menü és egy üveg bor végül 1400 euróba került, ami egyértelműen a luxus kategóriába sorolja a helyet.

Nessaj végső következtetése az volt, hogy a Le Jules Verne nem feltétlenül a gasztronómiai tökéletesség miatt érdemli meg a csillagait, hanem a páratlan elhelyezkedés és az ebből adódó logisztikai kihívások miatt. Végül dicsérte Varga csatornáját, és javasolta a nézőknek, hogy nézzék meg a videót, mivel az nem csupán egy éttermi élményt mutat be, hanem a gasztronómiai információkat is ötvözi a vlog formátummal. Összességében tehát a Le Jules Verne inkább egy rendkívül drága, de felejthetetlen turisztikai élményt kínál, mintsem egy olyan kulináris zarándokhelyet, ami minden forintot megér.

Hozzászólások


bottom of page